4-alarm.png

Honderdduizenden mensen gebruiken een alarmbutton of alarm op smartphone om familie, buren of mantelzorgers te kunnen waarschuwen bij fysiek ongemak. Zo'n alarm wordt in de woning gebruikt. Er zijn systemen die ook buitenshuis te gebruiken zijn.

Een stapje verder is een koppeling met een meldkamer als achterwacht. Het is dan heel handig als het account van de alarmknop gekoppeld kan worden aan het alarm-account op de SamenZorgTablet. Dan kan een meldkamer desgewenst beeldbellen met cliënten als zij wel vanuit huis alarm maken. De gecertificeerde beeldbelfunctie op de SamenZorgTablet maakt deze tablet daarmee direct schaalbaar naar een ZorgTablet.

Alarmknop voor personenalarmering

Alarmknop met GPS en ingebouwde spreekluisterverbinding (telefonie met simkaart).

LifeWatcher_Active-zwart_zilver_900x900.pngGebruikers met een account bij SchermVan krijgen korting op de aanschaf van een alarmknop van het bekende merk LifeWatcher.
Ga daarvoor naar onze Webwinkel.
Of kijk eerst op onze Keuzehulp.

Woning- en dagpatroon-monitoring
Aan de SamenZorgTablet kan heel eenvoudig een complete Leefstijlmonitoring toegevoegd worden.
Woning- en dagpatroon-monitoring geeft mantelzorgers en of meldkamers een goed inzicht in het dagpatroon van alleenwonende mensen. Ook in het dagpatroon van mensen met bijvoorbeeld dementie, de ziekte van Parkinson of een verstandelijke beperking. Sensoren meten de bewegingen van iemand in huis. Of een valpartij. Ook of iemand in de keuken is geweest, naar het toilet of naar buiten. Langzame achteruitgang van dementie kun je met leefstijlmonitoring opmerken. Je ziet het bijvoorbeeld als iemand de koelkast minder vaak gebruikt, dat het toiletbezoek toeneemt of dat iemand uit de slaapkamer is ’s nachts.

Centraal dashboard
Het centrale dashboard achter de SamenZorgTablet bespaart veel administratie en rompslomp. Het versneld de communicatie. Zeker ook in geval van alarm na een valpartij. Een ambulance kan door een meldkamer snel op de juiste route worden gezet. En een code van een elektronisch voordeurslot geeft snelle toegang voor bijvoorbeeld ambulance, arts, of vertrouwde wijkverpleegkundige.

Het centrale dashboard heeft zijn eenvoud, betaalbaarheid en kwaliteit inmiddels ruim bewezen in huisjes van vakantieparken en kamers in het hotelwezen.

terug.png