4-alarm.png

DIRECT NAAR TOEPASSINGEN:

  • Personenalarmering "Mantelzorgnetwerk" (blauwe button)
  • Personenalarmering plus "Achterwacht" (rode button)
  • LaCoTA oproep "Wijkzorg"
  • LaCoTA oproep "Verzorgingshuiszorg Thuis"

TOELICHTING

Alarmknop voor personenalarmering, met ingebouwde spreekluisterverbinding (telefonie met simkaart)

Dit is een stand-alone moduul. Kan dus los van andere modulen werken.

Het abonnement voor personenalarmering kost via LaCoTA € 5,31 per maand inclusief simkaart en inclusief BTW. Voor mensen die een basisabonnement hebben op de "SchermVan App" slechts 3,31 per maand.

Het basisabonnement personenalarmering houdt in: lease van een SOS GPS Tracker (zie afbeelding), abonnement simkaart, administratiekosten en basisabonnement LaCoTA.

Het basisabonnement is modulair uit te breiden tot zelfs Verzorgingshuiszorg-Thuis en Ziekenhuiszorg-Thuis.

Bestellen via webwinkel LaCoTA / able

Regelen van personenalarmering

Veel organisaties voor wonen, welzijn en zorg leveren personenalarmeringssystemen. Bijvoorbeeld thuiszorginstellingen en verzorgingshuizen. U kunt ook meer informatie aanvragen bij de ouderenorganisatie in uw gemeente of de gemeente zelf.

Er zijn meerdere systemen voor personenalarmering. LaCoTA is voorstander van een systeem dat ook te bedienen is vanuit een comfort-tablet. Dus bij voorkeur een systeem dat is uit te breiden met domotica, een elektronisch voordeurslot, oproep voor mantelzorgers, een meldkamer waarmee ook via beeldbellen contact kan zijn, een meldkamer die een rol kan vervullen bij Ziekenhuiszorg Thuis of Verpleeghuiszorg Thuis. enz. U kunt via LaCoTA zo'n systeem bestellen.

Vergoeding

  • Uw gemeente kan u soms aansluiten op personenalarmering (Wmo-ondersteuning). Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u zich thuis niet veilig voelt. En u kunt niemand waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering.
  • Heeft u een medische indicatie van uw huisarts of medisch specialist? Dan kunt u de zorgverzekeraar om een vergoeding vragen. Vind snel het juiste formulier van uw zorgverzekeraar voor de aanvraag.

Bron: www.regelhulp.nl november 2017

Abonnement op moduul personenalarmering via meldkamer

  • Inclusief beeldbellen met meldkamer vanuit beeldbelplatform
  • € 6,25 per maand

Om de veiligheid in huis te verbeteren kan het MantelzorgScherm worden uitgebreid met een groot aantal beveiligingscomponenten. Hieronder staan enkele van deze componenten:
• Video- deurintercom en deurontgrendeling;
• Videocamera om de omgeving rondom de woning in te gaten te houden;
• Inbraakdetectievoorzieningen en luid alarm in het geval van onraad, met doormelding naar familie of een meldkamer;
• Rookmelders voor snelle detectie van een mogelijke brand;
• Elektronische toegangsverlening;
• Draadloze alarmzender die na een noodoproep aangeeft waar men zich bevindt. De alarmzender is zowel bruikbaar in de woning als buiten op straat. Op de alarmzender zit een knop waarmee een vast telefoonnummer gebeld kan worden én een alarmknop voor wanneer directe hulp noodzakelijk is. De vooraf ingestelde ontvanger ontvangt een bericht met de nauwkeurige locatie waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Dit geeft een veilig gevoel voor wanneer men op pad gaat.

Rookmelder

Kies voor een rookmelder die tevens gekoppeld kan worden aan uw gegevens bij de meldkamer van uw zorgaanbieder. En zorg voor toegangsverlening via een e-slot.

terug.png