Diensten

SchermVan

SchermVan integreert verschillende functionaliteiten op gebieden als huisautomatisering, dienstverlening, zorgverlening en ondersteuning. Met SchermVan is het zodoende mogelijk om binnen één enkele app te beeldbellen, de verwarming aan te sturen, zorgverleners te alarmeren, vervoer van deur tot deur te regelen en boodschappen te laten bezorgen.

Om dit mogelijk te maken integreert SchermVan een aantal apps van onder meer XS-Comfort en Cubigo. Het eindresultaat is een oplossing bestaande uit een beeldbelplatform, een platform voor thuistechnologie, een dienstenplatform en een zorgplatform.

We noemen een aantal van de mogelijke functionaliteiten van SchermVan:

  • Een sociaal netwerk met ruim 50.000 ouderen
  • Bediening van huisautomatisering en elektronische voordeursloten
  • Alarmering om mantelzorgers, zorgverleners of een meldkamer mee op te roepen
  • (Beeld)bellen met contacten en zorgverleners
  • Dienstverlening op gebieden als vervoer en boodschappenservice
  • Informatie over het langer comfortabel wonen, onder meer van de eigen gemeente

Het exacte aanbod wordt afgestemd op uw wensen.

Vervoer

Bent u door een handicap, ziekte of ouderdom afhankelijk van een voorziening of anderen om u buitenshuis te kunnen verplaatsen? Heeft u niemand waarop u hierbij kunt terugvallen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. U kunt bij het sociale wijkteam tercht voor meer informatie.

Scootmobiel

In een aantal Arnhemse woonzorgcentra en bij enkele openbare ‘pools’ kunnen bewoners gratis scootmobiels lenen. Met medewerking van de gemeente zijn er een aantal woonzorgcentra met een scootmobielpool. Ook zijn er enkele pools op openbare plekken, onder andere in de binnenstad. Deze zijn speciaal voor mensen die wel met de bus kunnen reizen, maar vervolgens een scootmobiel nodig hebben om zich te kunnen verplaatsen.

PlusBus

De vrijwilligers van de PlusBus organiseren uitstapjes voor ouderen. Gezelligheid en elkaar ontmoeten staan voorop. Het programma is afwisselend: samen boodschappen doen, winkelen, een museum bezoeken, een rondrit maken of bijvoorbeeld een tochtje met de pannenkoekenboot. De bus haalt u thuis op en brengt u weer thuis. Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) organiseert de PlusBus.

Gehandicaptenparkeerkaart en -plaats

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u in Arnhem gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen en in de betaalde parkeervakken op straat. In de parkeergarages moet u wel betalen. Als u gehandicapt bent kunt u een aanvraag tot aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats (een parkeerplaats op kenteken) nabij uw woning indienen. U regelt deze zaken bij de gemeente Arnhem.

Maaltijdvoorzieningen

Als het u niet lukt om zelf te koken, of samen met mensen uit uw directe omgeving, dan kunt u via Stichting Welzijn Ouderen Arnhem maaltijden aan huis laten brengen. U ontvangt eens per week thuis uw maaltijden van het bedrijf Food Connect. U stelt iedere week uw eigen menu samen. Daarnaast organiseert SWOA op verschillende locaties Open Eettafels en de Tafelkleedservice, waarbij vrijwilligers op pad gaan om uw tafel te dekken, de magnetron aan te zetten en een praatje te maken.

Hulp bij het huishouden

Lukt het u door een handicap, ziekte of ouderdom niet meer om uw huishouden te doen? Heeft u in uw omgeving niemand die taken kan overnemen (partner, familie, kennissen, vrienden)? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp via het sociale wijkteam.

Financiële hulp

Deskundige vrijwilligers van het Financieel Café van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem staan klaar om u te helpen met verschillende administratieve vragen. Zij ondersteunen u bijvoorbeeld bij het begrijpen van lastige brieven van instanties en het invullen van formulieren. Daarnaast kunnen zij u doorverwijzen naar de juiste instantie als de vrijwilligers u niet verder kunnen helpen. De vrijwilligers kunnen ook bij u thuis langskomen om uw administratie weer op orde te krijgen.

Technische hulp

Drie verschillende afstandsbedieningen. Gekke symbolen en onleesbare cijfers. Foutmeldingen in een vreemde taal en een onduidelijke handleiding. Wat u ook probeert het apparaat doet maar niet wat u wilt. Wanneer u er niet helemaal alleen uit komt, kunt u de knoppenadviseur van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem langs laten komen. In maximaal anderhalf uur per keer leert de knoppenadviseur u hoe uw apparaten werken.

Levensboek

Stichting Welzijn Ouderen Arnhem geeft alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om hun levensverhaal door een vrijwilliger te laten schrijven en te verwerken tot een levensboek. Een getrainde vrijwilliger bezoekt u gedurende een periode van vier tot zes maanden en interviewt u over uw leven.

terug.png