welzijn.png

Ontmoeten en activiteiten

Veel gemeenten kennen ontmoetingsplekken specifiek voor ouderen en mensen met een zorgvraag. Het gaat dan bijvoorbeeld om wijkcentra en ouderensociëteiten. Ouderen kunnen elkaar daar ontmoeten, een kaartje leggen, biljarten of meedoen aan één van de andere activiteiten, zoals een diavoorstelling, een cursus, of een feestavond. Het is soms ook mogelijk om samen met anderen te eten, te bewegen of er een dagje op uit te gaan. Voor alle mogelijkheden in uw gemeente kunt u het beste contact opnemen met het Wmo-loket.

Kijk ook op onze website voor Zorgzame Buurten

In steeds meer gemeente, wijken en buurten wordt ondersteuning georganiseerd voor mensen die vertrouwd willen raken met tablet, domotica en Digi-Zorg. Ondersteuning geldt vaak ook voor zorgverleners, mantelzorgers en ZorgSameBuren. Zie Ondersteuning.

Partner in Balans helpt mantelzorgers en naasten bij het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven

Het online programma Partner in Balans is bedoeld voor mantelzorgers en iedereen die een naaste is van iemand met dementie of de ziekte van Parkinson. Partner in Balans is gericht op het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven. Hoe kan een naaste enerzijds toekomen aan eigen behoeften en gezond blijven en anderzijds omgaan met veranderingen, onzekerheden en geleidelijke toename van zorg.

Partner in Balans helpt naasten omgaan met deze veranderingen, om de zorg langer vol te houden en om meer te kunnen genieten. Zie Website en bekijk er de korte video.

terug.png